Mine fortællinger

Mine fortællinger

Litterære fortællinger

 

"Digterdronningen fra Värmland." Tag med på en brusende kanefærd i Värmlands dybe skove.

 

"Den store Bjørn på Gurlitafjeldet"

Skoven er fyldt med fredløse dyr, hvis kæber er fyldt frygtelige, skinnende tænder og hvis fødder bærer skarpe kløer, der higer efter at hage sig fast i en blodfyldt hals og som har mordlystne øje. Det frygteligste af alle dyr, er mandbjørnen, som kun kan dræbes af en sølvkugle. Hør om Major Fuchs og hans jagt på monsteret.

 

Varighed: 20 min.

 

"Ballet på Borg"

Gösta Berling, stærkest og svagest blandt menneskene, lover sin ven, Ferdinand, at redde den unge, smukke og rige Anna Stjärnhök ud af kløerne på den gamle Dahlberg, men han forelsker sig i hende. Han vil bortføre hende, men de glubske ulve bringer ham på andre tanker.

 

Varighed: 20 min.

 

 

"Julerosen"

En røverkælling lover abbeden, at han skal se den smukkeste have på denne jord, der kun viser sig juleaften oppe i de øde skove, hvis han lover dem frit lejde.

 

Varighed: 20 min.

 

H.C.Andersen

 

"De vilde svaner"

Elleve prinser med sværd ved siden og stjerner på brystet blev forvandlet til elleve hvide svaner med guldkrone på. Deres søster Elise, der sad på en skammel af det pureste krystalglas og læste i en billedbog, der havde kostet det halve kongerige, må ud og bryde forbandelsen

 

Varighed: 25 min.

 

"Rejsekammeraten"

Johannes lover ved sin faders grav, at han vil ud i den vide verden og snart gør rejsekammeraten ham følge. Det er en løjerlig fyr, der finder stort behag i ris af pilekviste, svanevinger og en skinnende sabel og så tager begivenhederne fart med en ond prinsesse fuld af dejlighed, den fæleste trold, tre ting der skal gættes og de værste haglbyger man kan forestille sig.

 

Varighed: 25 min.

 

"Klokken"

Om aftenen i de snævre gader i den store by, når solen gik ned og skyerne skinnede som guld oppe mellem skorstenene, hørte tit snart den ene, snart den anden en underlig lyd, ligesom klangen af en kirkeklokke, men det var kun et øjeblik den hørtes. Mange mennesker søger efter den mystiske lyd og der er mange bud på, hvad det kan være, men lige meget ved man. Også nogle konfirmander bliver nysgerrige og vi følger dem i deres rejse efterhånden som de falder fra, nogle bliver trætte, andre mener, at det blot er ren indbildning, nogle mener at lyden kommer fra en kilde og bliver der for at studere lyden og til sidst…

Mon lyden findes?

 

Varighed: 15 min.

 

Johs. 1.17

"I begyndelsen var ordet og ordet gjorde det døde levende, og således begynder min fortælling."

Sådan begynder middelalderhistorien om fortælleren Hannes og hans dyst med kongen. Indsatsen er livet, fortællingen er våbnet og kongen er dommeren, der skal skelne sandhed fra løgn, og der bliver noget at vælge imellem, historier med trolde, enhjørninger, halshuggede strandrøvere, magiske gafler, jomfruer og bedragere myldrer rundt og kræver deres del af sandheden. Hvad er rigtigt og hvad er bedrag – døm selv.

 

Varighed: 65-70 min.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yetien

Det var sent den aften, da det bankede på min dør. Udenfor stod min gode ven Jens, hans tøj var laset, håret langt og med sig havde han en gammel læderkuffert.

 

Jens er lige kommet tilbage fra en ekspedition i Tibet, da han besøger mig denne aften. Hør om hans eventyrlige møde med Yetien, Himalayas afskyelige snemand, der ikke er så afskyelig endda, om dens forkærlighed for blå geder og hvorledes Jens hjalp den af med for meget mælk. Og kufferten? Den har sin helt egen rolle.

 

Varighed: 40-45 min.

 

Tandlægesønnen fra Marstal

Jeg spurgte dem, om de kendte noget til en by, hvor tagene var prydet med guld og juveler. Men den latter, som mit spørgsmål sædvanligvis affødte, udeblev.

"Ja, gennem regnskoven, over sumpen og du vil komme til en by omkranset af en høj mur og bag den – er det du leder efter ."

En gammel dansker findes under en bro i en sydkinesisk by, han vågner af sin bevidstløshed og fortæller en mærkelig historie om en ung tandlægesøn, der flygtede fra Marstal og snart befandt sig i fyrrernes Kina på jagt efter en sagnomspunden by, hvor tagene var af det pureste guld.

 

Varighed 40-45 min.

 

 

 

Copyright 2015 © All Rights Reserved Fabulatoriet v/ Bent Hansen, Thorsgade 34, 5000 Odense C